You are currently viewing Szeptember végétől indul a Zengedező óvoda Pécsen!

Szeptember végétől indul a Zengedező óvoda Pécsen!

Óvodás korú gyermekeket, valamint szüleiket korcsoportonkénti zeneóvodai foglalkozásokon várja szerda délutánonként László Virág fuvolatanár, Ringató foglalkozásvezető és Dávid Veronika gitártanár, óvodapedagógus hallgató. Mindketten Gállné Gróh Ilona „Zenei nevelés az óvodában, óvodáskorú kisgyerekek zenei nevelése egyéb intézményekben elnevezésű akkreditált továbbképzésén sajátították el az ehhez szükséges módszertant.

Kezdetben a legkisebbekkel együtt a szülők is aktívan részt vesznek a mondókákon, ölbéli játékokon, élő énekszón és hangszeres játékon alapuló foglalkozásokon. A hónapok múlásával a szülők egyre inkább háttérbe húzódnak, miközben gyermekeik egyre bátrabban, önállóan vesznek részt a játékos, zenei képességfejlesztő gyakorlatokban. Mindezekkiegészülnek zenehallgatással, bábokkal és a kicsik számára érdekes más eszközökkel. Az életkori sajátosságokat figyelembevéve a félórás programok célja dalos játékok, magyar népdalok, mondókák és más népek dalainak megismertetése, a gyerekek zenei érdeklődésének felkeltése, zenei ízlésének és esztétikai fogékonyságának formálása: a zenei hallás, az éneklési készség, a ritmusérzék, a zenei formaérzék és kreativitás fejlesztése, valamint a zenehallgatásra való szoktatás.

A foglalkozások hétről hétre egymásra épülnek, ezért RENDSZERES részvétel javasolt a megadott korosztályi besorolás alapján.

Időpont: 2021. szeptember 29. – 2022. május 25. 

Minden héten szerdán 16 órakor kis és középső csoport, 16.50 nagycsoport

Helyszín: Magtár Látogatóközpont, 7621 Pécs, Dóm tér 6. 

Ingyenes parkolás a Látogatóközpont udvarán

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 15.

Zengedező bérlet: 5.500 Ft/4 alkalom (Érvényességi ideje 6 hét)

Testvérkedvezmény: 1000 Ft

Korosztály: 3-7 év, korcsoportokra lebontva

Elérhetőségeink: zengovipecs@gmail.com vagy facebook oldalunk: https://www.facebook.com/zengovipecs

Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével hozzájárulok, hogy a Szervezők a jelentkezési lapon megadott adatokat kezeljék.* A Zengedező Óvodába kizárólag egészséges gyermeket tudunk fogadni.   

Jelentkezni az online jelentkezési lapunk kitöltésével. A jelentkezési lap kitöltése után visszaigazoló e-mailt küldünk. A jelentkezés a foglalkozás feltöltéséig folyamatos, ezt követően várólistára lehet jelentkezni.