Mi is az a Zengedező Óvoda? 

Óvodás korú gyermekeket, valamint szüleiket, korcsoportonkénti zeneóvodai foglalkozásokon várjuk szerda délutánonként: László Virág fuvolatanár, Ringató foglalkozásvezető és Dávid Veronika gitártanár, óvodapedagógus.

Mindketten Gállné Gróh Ilona “Zenei nevelés az óvodában, óvodáskorú kisgyerekek zenei nevelése egyéb intézményekben” elnevezésű akkreditált továbbképzésén sajátítottuk el az ehhez szükséges módszertant. 

Kezdetben a legkisebbekkel együtt a szülők is aktívan részt vesznek a mondókákon, ölbéli játékokon, élő énekszón és hangszeres játékon alapuló foglalkozásainkon. A hónapok múlásával a szülők egyre inkább háttérbe húzódnak, miközben gyermekeik egyre bátrabban, önállóan vesznek részt a játékos, zenei képességfejlesztő gyakorlatokban.

Mindezeket kiegészítjük zenehallgatással, bábokkal és a kicsik számára érdekes más eszközökkel.

Az életkori sajátosságokat figyelembevéve a félórás programunk célja dalos játékok, magyar népdalok, mondókák és más népek dalainak megismertetése, a gyerekek zenei érdeklődésének felkeltése, zenei ízlésének és esztétikai fogékonyságának formálása: a zenei hallás, az éneklési készség, a ritmusérzék, a zenei formaérzék és kreativitás fejlesztése, valamint a zenehallgatásra való szoktatás.

 A foglalkozások hétről hétre egymásra épülnek, ezért RENDSZERES részvétel javasolt a megadott korosztályi besorolás alapján. 

Időpont: 2022. szeptember 28. – 2023. május 31.

Minden héten szerdán 16.30 kiscsoport, 17.10 nagycsoport!

  • kiscsoportos korosztály: 2 és fél éves kortól 4 éves korig (aki 2022. október 31-ig betölti a 4. évet, az viszont már nagycsoportba kerül!)
  • nagycsoportos korosztály: 4 éves kortól (ha betölti 2022. október 31-ig!) -7 éves korig

Helyszín: Magtár Látogatóközpont, 7621 Pécs, Dóm tér 6.

Ingyenes parkolás a Látogatóközpont udvarán 

Zengedező bérlet: 6500 Ft/4 alkalom (Érvényességi ideje 2 hónap)

A nagyobb gyerekeknek képzett animátort biztosítunk a Magtár Kávézóban 60 percen át, amíg a szülők a kisebbekkel bent vannak a kiscsoportos foglalkozáson.  Az animátor a kiscsoportos foglalkozás kezdése előtt 10 perccel már ott várja a nagyokat.Természetesen ha a kiscsoportban szeretne a nagycsoportos tesó is bent maradni, erre van lehetőség, de tapasztalataink azt mutatják, hogy a nagycsoportba NE hozzátok be a másfél évesnél nagyobb gyermekeket!

Elérhetőségeink, jelentkezés: zengovipecs@gmail.com